Відгук MG 4 2023 електро автоматична

Артем
Артем
Украина Львов 18.02.2024
MG 4 EV

Інформація від власника

Рік, пробіг:
2023, 10.000 км
КПП, привід:
авт., задній
Двигун:
електро
Кузов:
хетчбек, 5 дв.

Оцінка авто

Загальна оцінка:
Надійність:
Комфорт:
Ходова:
Зовнішність:

Версія STD 51 kWh. Підігрів керма, підігрів передніх сидінь, паркторник позаду. Вартість 892 тис грн.

Авто в користуванні 3 місяці, поки ніяких проблем не було. Придбали в першу чергу через привабливу ціну (акція перед новим роком), до того ж при оплаті 60% першого внеску отримуєте 0 кредит на 2 роки. Тобто фінальна вартість в доларах буде ще нижчою.

Це перше авто, яке ми берем новим з салону. Але не перше електричне. Маємо середній пробіг 100км в день, заряджаємо вдома вночі від 16А (~3kW) звичайної розетки. На дальні поїздки не використовуємо, бо немає в тому потреби. Але швидку зарядку тестував на різних станціях у Львові і, принаймні, 60kW авто може приймати по DC. Витрата взимку може спокійно сягати 30+ kWh на 100 км, це треба розуміти перед придбанням. Але така ситуація з усіма електро автомобілями, в яких нема теплового насосу.

Всі запитують, чому саме новий офіційний електрокар? Чому MG? Відповідаю по пунктах.

1. Новий або б/в? Тут кожен самостійно для себе вирішує. Нам хотілось отримати нове авто, з КАСКО і гарантією.
2. Чому не Китай? Відсутність гарантії на батарею. Відсутність запчастин і складність обслуговування. Моделі які ще не були сертифіковані в Європі. Офіційне авто можна перед покупкою взяти на тест-драйв. Більшість конкурентів це менш ефективні кросовери, які коштують дорожче офіційного MG 4.
3. Чому електро? Через комфорт і задоволення в керуванні. Не маю бажання постійно чути звуки тарахтіння ДВЗ, якщо тільки це не атмосферний V6/8/12 під капотом. MG 4 це у нас друге авто в сім'ї.
4. Чому MG4? Задній привід, чітке кермо, енергоємна підвіска. Батарея LFP яку можна постійно заряджати до 100%. Статистика продажів цієї моделі в Британії каже сама за себе. Ну, і будемо відверті, найближчий конкурент Nissan Leaf коштуватиме на 6k$ дорожче в біднішій комплектації, буде мати гіршу керованість і меншу батарею.

Авто достатньо драйвове. Ви можете бути першим на більшості світлофорів. Заходити в повороти на швидкості 70км/г з мінімальними кренами. Виключити систему стабілізації і покрутити вісімку на парковці. В той же час взимку в снігу задній привід дуже добре вигрібає. Майже не гірше за передньопривідних конкурентів.

В цілому, покупкою ми дуже задоволені. Але тільки час покаже як часто виникатимуть проблеми з цим авто в майбутньому. Поки в планах візит на сервіс суто задля оновлення програмного забезпечення. Подивимось, як дилер з цим впорається і чи потребуватиме це оплати.

І останнє, про економію на паливі і обслуговуванні. Я рахую, що сумарно ми витрачаємо на 3-4 грн менше за кожний кілометр, порівняно з ДВЗшними конкурентами. Але це при умові домашньої зарядки. У випадку ж використання публічних зарядних станцій на суттєву економію не розраховуйте через в 4-8 разів вищий тариф.

Плюси та мінуси автомобіля

Ціна/якість, гарна динаміка і керованість, непогана комплектація з лед світлом, безключовим доступом і підігрівами. Кліренс дозволяє заїжджати на більшість бордюрів. Адаптивний круїз відмінно працює в заторах (авто сам рушає після зупинки). Керування кліматом і доступ в авто через додаток на смартфоні (безкоштовно в гарантійний період). Вбудований GPS трекер. Чорна стеля, простотой затишний салон. 50kWh павербанк на випадок блекауту (вбудований інвертор вміє віддавати 220V до 2kW потужності).

Китайській власник, але хоча б не працюють на росії. Неможливість вимкнути утримання в смузі по замовчуванню. Управління кліматом через сенсорний дисплей. Жорстка підвіска на дрібних нерівностях типу бруківки. Відсутність дотяжчиків скла на вікнах. Якість музики на STD версії.

Порада покупцеві

Запишіться на тест драйв і обов'язково питайте про знижку :)
Беріть комплектацію з більшою батареєю, якщо плануєте робити поїздки типу Київ-Львів/Одеса.
Зарядний пристрій і більшість оригінальних аксесуарів можна вигідно придбати на AliExpress.

Відгук був корисним?
Так Ні

Обговорити відгук про MG 4 EV 2023

anex2b  

Так який запас ходу на повній зарядці?

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація